lauantai 23. marraskuuta 2013

Tee arpi

Olen saanut muutamia kyselyitä siis miten teen arpia. Siis niitä vähän roskimman näköisiä. 

Arpia voi tehdä kahdella tavalla.
1. Jos tuntuu siltä ettei hermot ja taidot riitä, niin voit ostaa naamiaiskaupasta valmiit arvet. Esimerkkikuvassa otsassa oleva luodin reikä on valmiskamaa. Se vain liimataan ihoon kiinni ja vola, ei tarvitse kuin meikillä peittää. 
+ Nopea ja helppo
+ saa varmasti sen näköisen kuin haluaa, koska ei muuta muotoaan
+ voi käyttää useammin
- Liimattuna saattaa kiristää päivän aikana epämukavasti
- poistaminen saattaa olla tuskaa
 - Reunakohdat saattavat joskus näkyä ja saattaa alkaa repsottamaan
- Joskus ovat todella luonnottoman näköisiä

2. Keino mistä itse pidän enemmän ja on mukavempi on tehdä arpi itse lateksimaidon ja pumpulin/vessapaperin kera. Poskellani oleva arpi on tehty niin. Tässä miten itse teen.


Mitä tarvitsen? Lateksimaitoa tai jotain nestemmäistä lateksia, tummaa luomiväriä tai ihomaalia, tekoverta (suosittelen geelimäisempää kuin mitä minulla tuossa on), meikkivoidetta, vessapaperia/pumpulia, meikkisienen, siveltimen ja alustan/lavuaari (koska lateksimaito on hemmetin sotkevaa ainetta)

Aivan ensiksi pohjustan alueen jolle teen arven. Rasvaan (annan imeityä kunnolla), sitten meikinpohjustusainetta tai meikkivoidetta. Laitan alueelle (puhutaan nyt kädestä kun siihen tein esimerkki arven) kerroksen lateksimaitoa. Tässä vaiheessa huomaat että maito on todella maitoa. Sitä valuu todella helposti kaikkialle, joten avainsana onkin kärsivällisyys. Laita ohuita kerroksia ja anna aika edellisen kerroksen kuivahtaa läpinäkyväksi.



Kun kädessä on muutama kerros lateksia voit alkaa muodostamaan arpea. Koska tein nyt vain esimerkkiarven, niin minä en jaksanut odotella aina kerrosten kuivamista, siksi arpi on noin valkoinen. Mutta tein muutamalla vessapaperin palalla reunat arvelle. Pyöritin tuollaiset matoset niistä ja kiinnitin lateksiin. Tulet huomaamaan, että paperin asettelu on se vaikein osio, koska sitä ei enää siirretä kun se osuu lateksiin. 
Sitten alkaa työn tylsin vaihe.


Nyt laitetaan sitä lateksimaitoa kerros kerrokselta lisää. Kannattaa laittaa ohuita kerroksia, koska ne kuivaa myös nopeammin. Tässä näkee, että kun laittaa liikaa, niin eipä tuosta läpinäkyvää tule. Toisaalta ei siitä ihan läpinäkyvää tule muutenkaan. Kerroksia saa laittaa niin monta kuin haluaa. Lateksilla pystyy korjailemaan kauneusvirheitä helposti, joten laittakaa vaan niitä kerroksia.



Tässä pieni demostraatio siitä miksi pidän tästä tavasta tehdä arpia. Lateksi joustaa hyvin ja muotoituu luotevasti ihon kanssa. Ei tarvitse pelätä mieletöntä kiristyksen tunnetta iholla. Tietenkin sen tuntee, mutta ei niin pahasti kuin liimalla laitettu arpi.




Kun lateksimaito on kuivannut on aika päällystää. Voitte huomata, että olin laiska ja en odottanut tarpeeksi lateksin kuivumista. Meikkiä laitoin myös vähän liikaa, joten aika pakkelinen lopputulos. Tämä johtui siitä, että valkoinen maito loisti läpi, joten piti laittaa vähän enemmän meikkiä.
Tässä vaiheessa kannattaa tummella luomivärillä tai ihomaalilla värjätä arven keskusta. Miksi? Arpi näyttää paljon luonnollisemmalta ja saa syvyyttä kun se on tummattu. Minulla kävi vain niin, että maito oli edelleen liian märkää ja meikkivoide litkua, joten luomiväri tarttui huonosti ja siveltimeni meni ihan meikkivoiteeseen. 


Sitten lisätään verta! Geelimäinen veri pysyy paremmin paikallaan ja ei lähde valumaan tai sotkeitumaan meikin kanssa. Nestemäinen, kuten minulla tässä, antaa sitten vaikutelman että haava on tuoreempi ja vielä valuu. 






Kättä pystyy hyvin liikuttamaan ja tuntuu ihan mukavalta. 

+ Mukavan tuntuinen
+ Saa sellaisen kuin haluaa ( - ellei mokaa)
+ joustaa
+ Halvempi loppujen lopuksi, jos teet usein arpia ja käytät materiaaleja loppuun
+ Voit tehdä veritaskua (voin joskus näyttää) ja vaikka jossain vaiheessa peliä avata sen
- Työläämpi (tuohon meni noin 30 min)
- Sotkuisempi tehdä
- Jos mokaat, niin joudut ehkä aloittamaan alusta


2 kommenttia:

  1. Voiko tuota lateksimaitoa käyttää suoraan iholle, kun siinä lukee, että This is NOT a cosmetic product. Ja jostai olen lukenut, että sitä ei saisi suoraan iholle käyttää. Harmittaa, kun mulla just olis tota ja halloweenkin tulossa, niin olis kiva tehdä sillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi käyttää suoraan iholle, riippuen tietenkin ihon laadusta. Suosittelen pidon takia laittamaan alle meikkivoidetta tai jotain sen tapaista, jotta ei hikoillessa valu heti pois. Luulen että varoitus tarkoittaa sitä, että tulee varoa esimerkiksi silmien aluetta tai muita herkkiä alueita. Suosittelen ensin tehdä pienen testin vaikka kämmenselkään ja antaa olla lateksin muutaman tunnin.

      Poista